Borta bra men hemma bäst?

Kotimaan transaktiomarkkinamme lysähti alkuvuonna pankkikriisin aikaisiin lukemiin, ja Helsingin ydinkeskustassa toimistotilojen vajaakäyttöaste on kohonnut 11 prosenttiin. Vaikka luvut ovat rumia, emme tällä kertaa häviä rakkaille kilpailijoillemme ruotsalaisille. Ja kun katsoo hieman kauemmas maailmalle, kyllähän meillä asiat voisivat olla vielä paljon huonomminkin.

Lue blogi »

Hinnoittelun uusi aika

Viime viikkojen kiinteistökaupoista voisi kirjoittaa maailman ohuimman kirjan. Eikä enteitä markkinan pikaisesta piristymisestä vilahtele sijoittajapiireissä muuten hyvinkin vilkkaana käyvässä keskustelussakaan. Vaikka inflaation ja sen myötä korkoheilahtelun uskotaankin ajan oloon rauhoittuvan, tuskin kukaan odottaa tosissaan paluuta miinuskorkojen ja kolmosella alkavien tuottovaatimusten aikaan.

Lue blogi »

Toimitilojen tiekartta – Osa 1: Tilahaun käynnistys

Toimitilat ovat tärkeä yritystoiminnan peruspilari ja monen tuloslaskelmassa myös suurin kiinteä kuluerä, heti henkilöstön jälkeen. Painoarvo toki vaihtelee, mutta aina ihmisten työskentelymiljööllä on merkitystä. Tilat ovat tuotantoväline ja perusedellytys, jonka kunnosta jokaisen yrityksen kannattaa huolehtia.

Lue blogi »

Toimitilojen tiekartta – Osa 2: Vuokrasopimuksen teko

Tänä päivänä vain harva yritys haluaa itse omistaa toimitilansa ja tilojen omistus on vastaavasti eriytynyt omaksi ammattimaiseksi liiketoiminnakseen. Vuokrasopimuksen solmiminen onkin monelle vuokralaiselle yksi yritystoiminnan tärkeimmistä ja pitkävaikutteisimmista päätöksistä, jolla luodaan edellytykset liiketoiminnan jatkuvuudelle ja kasvulle vuosiksi eteenpäin.

Lue blogi »