Alfred Kordelinin säätiölle uudet tilat Yrjönkadulta, Ecorum toteutti tilahaun

Vuonna 1918 perustetun Alfred Kordelinin säätiön tarkoituksena on suomalaisen tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen edistäminen ja kannattaminen. Säätiö tukee maamme tiedettä, kulttuuria ja kansanvalistusta apurahoilla ja palkinnoilla, joita jaettiin viime toimintakaudella yhteensä noin 5,6 miljoonaa euroa.

Säätiö oli aiemmin toteuttamansa kiinteistökaupan seurauksena muuttanut Töölönkadulle väistötiloihin ja etsi pysyvää toimistotilaa Helsingin keskusta-alueelta. Kun aikaa kului eikä kaikin puolin sopivaa tilaratkaisua tuntunut löytyvän, kartoitus annettiin Ecorumin tehtäväksi. Kartoituksen tuloksena säätiön toimistolle löydettiin uudet tilat osoitteesta Yrjönkatu 16.

Bulevardin ja Uudenmaankadun välissä sijaitseva vanha rakennus oli jo valmiiksi pääosin saneerattu nykyajan käyttäjien tarpeisiin. Myös asiointia helpottava keskeinen sijainti kuului tilaajan toiveisiin. Vuonna 1897 valmistunut rakennus korkeine tiloineen ja upeine porrashuoneineen on lisäksi itsessäänkin arkkitehtonisesti ja historiallisesti arvokas. Säätiön tilat tulevat rakennuksen toiseen kerrokseen ja muuttamaan päästään huhtikuussa 2023.

Lisätiedot:
Aki Hellstedt
+358 50 422 6543
aki.hellstedt@ecorum.fi