Vaikuttaako korona? Tarvitsetko apua akuutteihin toimitilaongelmiin?

 

Poikkeusolot muuttavat nyt työskentelytapoja ja tilantarvetta yrityksissä. Samalla kun tulovirta heikkenee tai jopa ehtyy, kalliit vuokratilat ammottavat nyt varotoimien takia tyhjyyttään ja saattavat jäädä pysyvästikin vajaakäytölle. Monen yrityksen ei myöskään kannata jatkaa nykymenoa omistamissaan tiloissa, koska kiinteistöön sitoutuvaa pääomaa tarvitaan kriisistä selviytymiseen. Mitä nyt kannattaa tehdä?

Neuvottelu vuokrasopimuksesta

Vaikka tulovirta ehtyy, vuokrasopimusta ei voi lomauttaa. Kun ennalta sovittua joustomekanismia ei ole, tilakustannukset ovat monessa yrityksessä akuutein huolenaihe. Vuokratiloissa toimivat käyvät parhaillaan vuokranalennusneuvotteluja vuokraisäntien kanssa. Kyvykäs neuvottelija miettii ja pyrkii osoittamaan, miten myös vuokranantaja hyötyy vastaantulosta. Tilannetta selkeyttää myös se, jos tuleva tilatarve voidaan arvioida luotettavasti.

Pääomat ydinliiketoimintaan

Poikkeustilanne asettaa haasteita myös omat toimitilansa omistavalle yritykselle. Kiinteistö sitoo pääomaa, jota nyt yhtäkkiä tarvittaisiinkin kipeästi varsinaisen liiketoiminnan pyörittämiseen. Onneksi kiinteistömarkkinat toimivat myös poikkeusoloissa ja ostajat etsivät aktiivisesti strategiaansa istuvia kohteita.


Käänny asiantuntijan puoleen

Me neuvomme ja tuemme yrityksiä kaikissa toimitiloihin liittyvissä kysymyksissä, teemme sitä työksemme. Vuokrasopimusneuvottelut ja kiinteistötransaktiot ovat ydinosaamistamme. Ota meihin yhteyttä, katsotaan yhdessä mitä nyt kannattaa tehdä.

Ota yhteyttä »