Vakuutusyhtiö Ifin pääkaupunkiseudun tilahanke onnistui – Ecorum neuvonantajana

Ecorum kartoitti Ifille parhaat toimitilamarkkinoilta löytyvät vaihtoehdot ja avusti vakuutusyhtiötä suotuisaan lopputulokseen johtaneissa vuokraneuvotteluissa. Onnistunut tilahanke johti pitkään vuokrasopimukseen noin 8 800 m² laajuisen Espoon Keilaniemessä sijaitsevan ”Keilalampi” toimistokiinteistön osalta. Kohde tullaan saneeraamaan täysin ja If on sen päävuokralainen.

Ifin ja Ecorumin yhteistyö käynnistyi vuoden 2017 alkupuolella liittyen Ifin Turun toimipisteen tilatarpeisiin. Siellä vuokrasopimus oli päättymässä. Markkinatarkastuksen jälkeen If teki pitkäkestoisen jatkosopimuksen käytössään olleiden 17 500 m² toimistotilojen osalta.

Ifin Pääkaupunkiseudun, Niittykummussa sijaitsevan toimistokiinteistön vuokrasopimus oli päättymässä lähivuosina ja If kutsui Ecorumin neuvonantajakseen projektiin. Lähtöhetkellä Ifillä oli näkemys tulevaisuuden tiloille soveltuvista tarpeista, alueista ja tavoitteista. Tämän perusteella Ecorumin asiantuntijat lähestyivät huomattavaa määrää kiinteistönomistajia keväällä 2019 ja vastaanottivat paljon tilaehdotuksia, jotka käytiin läpi tarkasti.

Kesäkuun 2019 lopussa vain kaksi vaihtoehtoa oli enää jäljellä. Neuvottelut jatkuivat elokuussa ja ehdotukset tarkennettiin.

Huolellisen harkinnan jälkeen ykkösvaihtoehdoksi valikoitui lopulta Espoon Keilaniemessä sijaitseva Keilalampi rakennus. Keilalammen vuokrattava ala on kokonaisuudessaan 13 000 m², josta Ifin käyttöön tulee täysin saneerattavat n. 8 800 m² toimistotilat, jotka täyttävät parhaiten Ifin tulevaisuuden tilatarpeet. If allekirjoitti tiloista pitkän vuokrasopimuksen niiden omistajan Regenero Oy:n kanssa.

”Meillä oli erittäin hyvä kokemus Ecorumin roolista ja osaamisesta Turun toimitilahankkeemme osalta. Tämän vuoksi meille oli selvää, että halusimme jatkaa tätä menestyksekästä yhteistyötä myös Pääkaupunkiseudun toimitilahankkeessamme. Ecorumin vahva markkinatuntemus toi käyttöömme ison määrän vaihtoehtoja ja ymmärrys projektin keskeisistä asioista sekä neuvoannosta vuokrasopimusneuvotteluissa avusti meitä merkittävästi projektin aikana. Kun tausta oli tehty kunnolla, meidän oli helppoa sitoutua tähän pitkäaikaiseen ja tärkeään vuokrasopimukseen, joka tuo käyttöömme liiketoimintaamme jatkossa loistavasti tukevan toimitilaresurssin”, kertoo Ifin toimitilapäällikkö Tapio Karaus.

Lisätiedot:
Aarne Nurminen, toimitusjohtaja
+358 50 511 4456
aarne.nurminen@ecorum.fi